Skip to main content

Willem Oosterbeek

Dit jaar wordt Napoleon herdacht. Precies tweehonderd jaar geleden vond hij namelijk zijn Waterloo. Er verschijnen dikke pillen over de kleine keizer, maar ook tentoonstellingen zijn aan hem gewijd. In de Amsterdamse Hermitage wordt uitgebeeld hoe Nederlandse bruggenbouwers de oversteek over de ijskoude Berezina mogelijk maakten. Napoleons Grande Armée maakte op dat moment een vernederende aftocht uit Rusland.

Journalist Willem Oosterbeek, die al eerder geslaagde non-fictie boeken publiceerde, verhaalt in zijn ‘Naar Moskou! Naar Moskou!’ de memoires van een officier uit de Lage Landen in het leger van Napoleon. Een adembenemend ooggetuigenverslag.

Zie het onderstaande interview op YouTube.
Publicatiedatum: 14 april 2015

Jelle

Schrijver Jelle

Als journalist publiceerde ik over uiteenlopende onderwerpen, maar vooral over film, literatuur en onderwijs. Ik redigeerde boeken, tijdschriften, brochures en artikelen. Van diverse filmbladen en universiteitsbladen was ik hoofd- of eindredacteur. Bij een dagblad was ik chef kunst. Als freelancer werkte ik voor verschillende journalistenbureaus. Als ghostwriter kroop ik in de huid van anderen en schreef ik zowel persoonlijke als zakelijke stukken.

Bekijk de essays van Jelle

Uw reactie