Skip to main content

Oek de Jong

In de vijfde aflevering van boekenprogramma ‘Uit de school geklapt’ wordt Oek de Jong geïnterviewd over zijn essay ‘Wat alleen de roman kan zeggen’. Over de gouden jaren van de negentiende-eeuwse roman, de souplesse die de vorm van de roman in de loop der tijd aan de dag wist te leggen, de invloed van onder andere de film op de roman, en de wijze waarop de roman zich in onze hedendaagse beeldcultuur een unieke plaats heeft veroverd.

Oek de Jong is de auteur van romans, verhalen en essays. Zijn bekendste romans zijn ‘Opwaaiende zomerjurken’, ‘Cirkel in het gras’ en ‘Pier en oceaan’. Voor dit laatste boek, zijn magnum opus, kreeg hij in 2013 de Gouden Boekenuil uitgereikt.

Zie het onderstaande interview op YouTube.
Publicatiedatum: 17 april 2014

Jelle

Schrijver Jelle

Als journalist publiceerde ik over uiteenlopende onderwerpen, maar vooral over film, literatuur en onderwijs. Ik redigeerde boeken, tijdschriften, brochures en artikelen. Van diverse filmbladen en universiteitsbladen was ik hoofd- of eindredacteur. Bij een dagblad was ik chef kunst. Als freelancer werkte ik voor verschillende journalistenbureaus. Als ghostwriter kroop ik in de huid van anderen en schreef ik zowel persoonlijke als zakelijke stukken.

Bekijk de essays van Jelle

Uw reactie