Skip to main content

Neel Korteweg

Erasmus wordt vooral geassocieerd met Rotterdam, maar Neel Korteweg laat in het boek ‘Erasmus van Amsterdam’ zien dat ook de hoofdstad genoeg affiniteit heeft met deze tegendraadse denker.

Neel Korteweg maakte vele afbeeldingen van Erasmus. Behalve de portretten en tekeningen van deze beeldend kunstenares bevat het boek gedichten van tal van bekende dichters, onder wie Leo Vroman en Hester Knibbe. Gerrit Komrij schreef de inleiding.

De tentoonstelling ‘Erasmus van Amsterdam’ is tot 16 februari te zien in het Bijbels Museum in Amsterdam. Het boek ‘Erasmus van Amsterdam’ is verkrijgbaar via internet.

Zie onderstaand het interview op YouTube.
Publicatiedatum: 11 februari 2014

Jelle

Schrijver Jelle

Als journalist publiceerde ik over uiteenlopende onderwerpen, maar vooral over film, literatuur en onderwijs. Ik redigeerde boeken, tijdschriften, brochures en artikelen. Van diverse filmbladen en universiteitsbladen was ik hoofd- of eindredacteur. Bij een dagblad was ik chef kunst. Als freelancer werkte ik voor verschillende journalistenbureaus. Als ghostwriter kroop ik in de huid van anderen en schreef ik zowel persoonlijke als zakelijke stukken.

Bekijk de essays van Jelle

Uw reactie