Skip to main content

Jan Siebelink

In de zesde aflevering van boekenprogramma ‘Uit de school geklapt’ wordt Jan Siebelink geïnterviewd over zijn nieuwste roman ‘De blauwe nacht’. Een beoordeling hiervan komt uitsluitend tot haar recht als ‘Tegen de keer’ (1884) van J.K. Huysmans daarbij wordt betrokken. Zeker omdat Siebelink zijn roman beschouwt als een ‘variant’ op Huysmans’ klassieker.

Jan Siebelink is auteur van vele romans, verhalen en essays. Zijn bekendste roman is ‘Knielen op een bed violen’, waarvoor hij de AKO Literatuurprijs kreeg. ‘De blauwe nacht’ verscheen op 17 april.

Zie het onderstaande interview op YouTube.
Publicatiedatum: 13 juni 2014

Jelle

Schrijver Jelle

Als journalist publiceerde ik over uiteenlopende onderwerpen, maar vooral over film, literatuur en onderwijs. Ik redigeerde boeken, tijdschriften, brochures en artikelen. Van diverse filmbladen en universiteitsbladen was ik hoofd- of eindredacteur. Bij een dagblad was ik chef kunst. Als freelancer werkte ik voor verschillende journalistenbureaus. Als ghostwriter kroop ik in de huid van anderen en schreef ik zowel persoonlijke als zakelijke stukken.

Bekijk de essays van Jelle

Uw reactie